Ratas: peame oma majanduskeskkonna eeliseid rõhutama ja tugevusi hoidma

Veebr 28

Peaminister Jüri Ratas toonitas täna ettevõtte Kühne+Nagel AS esindajaga kohtudes, et ehkki Eestit teatakse kui ettevõtjasõbralikku maad, peab riik jätkuvalt pingutama atraktiivse ja konkurentsivõimelise majanduskeskkonna hoidmiseks. 

„Kühne + Nagel on maailma üks juhtiv logistikateenuse pakkuja. Fakt, et kõrge lisandväärtusega teenuseid pakkuv välisettevõte on analüüsi tulemusel otsustanud Eestisse rajada rohkem kui 300-le inimesele tööd pakkuva IT-arenduskeskuse, on tunnustus meie soodsale ettevõtluskliimale,“ sõnas peaminister. „Kindlustunnet Eesti majanduspoliitika õigest suunavalikust annab ka äriteenuste suur mõju eelmise aasta 4,9-protsendilises majanduskasvus,“ lausus Ratas, kuid lisas, et tugevad majandusnäitajad ei anna siiski põhjust loorberitele puhkama jääda.

Peaministri sõnul peab Eesti väikese riigina olema aktiivne oma eeliste rõhutamisel ning hoolitsema selle eest, et me ei kaotaks oma tugevusi. „Kestliku majanduskasvu aluseks on tähtis jätkata investeeringuid IKT-alase kõrghariduse kvaliteeti ning lubada teadmistemahukaid töökohti täitvate inimeste liikumist. Vaid nii suudame hoida Eestit konkurentsis teiste riikidega,“ ütles peaminister Ratas. Lisaks käsitleti kohtumisel vajadust viia IT-sektori jaoks sisse erand töö- ja puhkeseadusesse, mis võimaldaks vahetustega telefonivalve tööd paremini korraldada ning arutati selle üle, mida riik saaks veel teha, et edukad IT-ettevõtted kaaluksid Eestisse kolimist või olemasoleva tegevuse laiendamist. „Kõrgtehnoloogilise ja teadmismahuka majanduse arendamine on meie tööviljakuse kasvatamiseks ja üldise elatustaseme tõusuks hädavajalik. Riigi roll on siinkohal tuge pakkuda ning murekohtadega tegeleda, millega silmitsi seistakse,“ tõdes Ratas lõpetuseks.

Kühne+Nagel on 1890. aastal Saksamaal asutatud logistikateenuste pakkuja, millel on rohkem kui sajas riigis ligi 71 000 töötajat. Eestis osutatakse IT teenust alates 2013. aastast ning algselt plaanitud 100 töötajaga tütarettevõte pakub tänaseks Tallinnas tööd rohkem kui 300-le inimesele.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela