Tanel Kiik: Eesti rahvas ootab peaministrilt põhjalikke selgitusi ja vastutuse võtmist

Aug 28

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Tanel Kiik saatis peaminister Kaja Kallasele kirjalikud küsimused, et saada konkreetseid vastuseid tema abikaasa ettevõtte äritegevuse kohta Venemaal ning selgust, kas valitsusjuht on valmis võtma poliitilise vastutuse, et Eesti riik mainekriisist võimalikult kiiresti välja tuleks.

"Eesti on kahetsusväärses usaldus- ja valitsuskriisis peaministri abikaasa osalusega ettevõtte äritegevuse tõttu Venemaal. Teadaoleva info põhjal on äritegevus aset leidnud ka kogu Venemaa laiaulatusliku agressioonisõja vältel Ukraina vastu. Seeläbi on Eestile tekitatud korvamatut mainekahju, mis kasvab iga päevaga," lausus Tanel Kiik. "Avalikkuse reaktsioon ja erinevad arvamusuuringud näitavad üheselt, et Eesti rahvas ootab peaministrilt märksa põhjalikumaid selgitusi ning poliitilise vastutuse võtmist."

Eeltoodust tulenevalt saatis Tanel Kiik peaminister Kaja Kallasele järgmised küsimused:

1. Millal saite teada, et Teie abikaasa osalusega ettevõte teostab äritegevust Venemaal? Millal ja kelle poolt tehti otsus see lõpetada?
2. Kas Eesti julgeolekuasutused olid viidatud äritegevusest teadlikud ning kas nad on juhtinud kaasnevatele riskidele ka Teie tähelepanu?
3. Millistel asjaoludel ja tingimustel andsite oma abikaasa ettevõttele kokku 370 000 eurot laenu? Kas seda raha võidi kasutada äritegevuse edendamiseks Venemaal ja kas teenisite laenu pealt ka intressitulu?
4. Milliseid järeldusi ja muudatusi õigusaktides peame Teie hinnangul tegema, et tulevikus sarnaseid Eesti välis- ja julgeolekupoliitikat õõnestavaid olukordi vältida?
5. Kuidas taastada Eesti rahvusvaheline maine ja usaldusväärsus Ukraina ühe olulisema eestkõnelejana?
6. Kas olete valmis võtma poliitilise vastutuse, et Eesti riik kahetsusväärsest usaldus- ja valitsuskriisist võimalikult kiiresti välja tuleks?

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Tanel Kiik pöördus reedel kõigi Riigikogu fraktsioonide poole, et nad arutaksid esimesel võimalusel poliitilist olukorda ja kujundaksid oma seisukoha. Keskerakonna fraktsioon ootab teistelt erakondadelt nendepoolseid ettepanekuid valitsuskriisi lahendamiseks ja selget vastust, kas nad on valmis ühinema umbusalduse avaldusega, kui peaminister Kaja Kallas ise poliitilist vastutust ei võta.
 

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela