Korb: maavalitsuste kaotamine on märgiline samm reformide tõsidusest

Jun 14

Riigikogulane, endine riigihalduse minister Mihhail Korb sõnas, et tänane Riigikogu otsus kaotada 1. jaanuarist maavalitsused on ainuõige, sest nende funktsioon on oma aja ära elanud. Korb ütles, et Keskerakond on aastaid rõhutanud seda, et maavalitsused ei täida oma eesmärki ning on liialt politiseeritud. 

Ta lisas, et aastaid on räägitud maavalitsuste koordineeriva ja suunava rolli kadumisest, kuid otsuseid ei julgetud teha. „Kuna maavanemad on alati kuulunud valitsuserakondade ridadesse, jäi nende kaotamine minu arvates varem pigem poliitilise soovi taha. Tänane otsus on märgiline, sest näitab Keskerakonna soovi ja võimekust teha reaalseid ja kindlameelseid otsuseid peaministrierakonnana,“ ütles Korb. Ta lisas, et maavalitsuste kaotamine ei tähenda halvemat teenindust kohalikele inimestele, sest ülesanded jagatakse omavalitsustele, omavalitsusliitudele kui ka ministeeriumitele ja riigiametitele. „Tõsi, maavalitsuste kaotamine tähendab ka avaliku sektori töötajate arvu vähendamist ning see ongi vajalik, kuid teisalt ka arusaadavalt paljude jaoks kurb ja raske. Seetõttu olen väga tugevalt ka selle poolt, et riigireformi käigus jõuavad aastatega Tallinnasse viidud avaliku sektori töökohad tagasi elanike juurde ehk ka Eesti väiksematesse kohtadesse,“ selgitas Korb.

Riigikogulane ütles, et maavalitsuste kaotamine on esimene samm kohalike omavalitsuste ja riigi haldusvõimekuse tõstmises. „Näeme ette sisulist haldusreformi, kus omavalitsustele antakse lisaülesandeid ja –rahastust ning soovime viia avaliku sektori töökohad Tallinnast võimalikult palju üle Eesti, sest töötada ja elada peab olema võimalik kõikjal, mitte vaid Harjumaal,“ rõhutas Korb.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela