Viktor Vassiljev: hoolekandesüsteem peab töötama inimese jaoks, mitte vastupidi

Mär 06

Täna peeti Riigikogus olulise tähtsusega riikliku küsimuse arutelu, kus arutati eakate hakkama saamist Eestis. Keskerakondlasest Riigikogu liikme Viktor Vassiljevi sõnul vajab Eesti odavat ja efektiivset hoolekandesüsteemi. „Leian, et hooldekodusid on Eestis piisavalt, kuid inimestele on peamiseks takistuseks liiga kallis teenus.

 Eakatel oma pensionist hooldekodukoha maksmisest ei piisa ning siis jäävad kulud nende laste kanda, paraku on ka neil omakorda lapsed, kes samuti ülalpidamist vajavad. Mistõttu pole üllatav, kui ka hooldekodus olevate eakate lapsed peatselt abi vajavad,“ sõnas Viktor Vassiljev.

Ta lisas, et Eesti vajab vastavalt oma võimalustele odavat ning inimeste vajadustele lähtuvat hoolekandesüsteemi, kuhu on integreeritud ka tervishoiuteenused. „Hetkel investeeritakse väga palju hooldekodudesse, kuid leian, et võiksime kaaluda odavamat ja efektiivsemat hoolekandesüsteemi. Pigem pakuksin mina välja kodu hoolekandesüsteemi, esiteks on see odavam lahendus ning eakatele meeldib jääda koju ning saada teenuseid sealses keskkonnas. Hoolekandesüsteem peab rahuldama erinevate inimese vajadusi: kes on võimeline mõningase abiga kodus hakkama saama, kes vajab pansionaati, kes vajab pikaajalist ravi ning põetust. Selles pole midagi uut, nii toimub asi kogu maailmas ja ma ei näe põhjust, miks ei võiks nii olla ka meil. Välja pakutud hoolduskindlustus võib asja paremaks teha, kuid tähtsam on see, kuhu raha investeeritakse, sest süsteem peab töötama inimese jaoks, mitte vastupidi,“ sõnas Viktor Vassiljev.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela